Tibetan Gtummo


Tibetan Gtummo is de Tibetaanse naam voor warmte yoga, welke ontwikkeld is uit de Vedische Candali, een veilige vorm van Kundalini yoga. Het is een krachtig healingssysteem, welke in Tibet wordt gebruikt om serieuze, medische condities te helen, alsmede een grote bekrachtiging en bescherming te bieden.

Gtummo betekend letterlijk innerlijk vuur, en is een lichaamseigen energie met verschillende functies oa. het warm houden van het lichaam. Door middel van meditatie, visualisatie en adem technieken kun je leren werken met je innerlijk vuur. Er zijn verschillende soorten Gtumo in je lichaam waar je gebruik van kan maken, oa.

Dit is een Exoterische Gtummo, die normaal geleerd wordt in vier afzonderlijke inwijdingen in de meeste vormen van Gtummo , maar ze kunnen in een keer geleerd worden in geval van nood. Je leert voor elk level een specifieke meditatie en mudras, die je kunt gebruiken voor verschillende gezondheidsklachten. De handleiding heeft voorbeelden van mudra's, en hoe je ze kunt toepassen voor het helen van oa. hart aanval, verkoudheden, problemen met de ogen, infecties en nog veel meer. Het leert je ook verschillende zeer krachtige symbolen en mantras.

Het dagelijks beoefenen van de Tummo meditatie kan verschillende positieve effecten hebben op je welzijn. Het helpt je oa. om je geest te verhelderen, zoals de monniken het gebruiken om van zondige gedachten vrij te komen. Andere positieve effecten van gebruik van de Tummo energie kunnen zijn:

- Stress vermindering en verbeteren van stress gerelateerde klachten zoals angsten, depressie, hoge bloeddruk en hart problemen.
- Verbeterde concentratie
- Beter zelf vertrouwen
- Verbeterd fysieke gezondheid en mentale gezondheid


Elk level Angkur ( wat initiatie ofwel inwijding betekend ) wordt gegeven met tussenpozen van een week.