U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Reiki stromingen 


Binnen reiki zijn verschillende scholen en dus stromingen ontstaan. Hier vind je  een uitleg over het ontstaan van de verschillende Reiki vormen. Op zich is het interessant wat andere stromingen te bieden hebben. Eigenlijk blijft reiki gewoon reiki. Het is dat andere stromingen net iets andere ideeën hebben en reiki technieken net iets anders inzetten. Hieronder staan enkele stromingen, die je bij Light Flow kunt leren. Klik op de naam om er meer over te lezen. 

Stromingen :

 

Usui Shiki Ryoho Karuna Ki Celtic Reiki             Lightarian Reiki
Usui Grootmeester Kahuna Reiki Faery Reiki Lightarian Ascenscion Bands
Usui Teate Shamballa MDH Faery Realms Reiki Lightarian Angel links
Raku Kei Reiki Tera Mai & Seichem   Dragon Reiki Lightarian Angel links Extensions
Vajra Reiki Imara Reiki Totem Reiki Lightarian Purification Rings
Tibetan Reiki Lighten the Load Reiki Crystaline Reiki Lightarian Rays
Tibetan Soulstar Reiki  Isis Seichem  Angel lightcode healing Reiki Lightarian Clearings
 Tibetan Gtummo  Sekhem Seichem  Hogere zuivere straal Lightarian Gateway

 

 Usui (Shiki) Reiki Ryoho


In bovenstaand overzicht kun je zien dat er verschillende Reikisystemen bestaan. Waar we het tot nu toe over gehad hebben, is het Usui Systeem van natuurlijk genezen, ook wel Usui (Shiki) Reiki Ryoho genoemd. Deze methode is herontdekt door de Japanse Mikao Usui, welke de basis is van alle andere systemen.

Usui was opzoek naar "verlichting". Na lang zoeken besloot hij 21 dagen te vasten en mediteren op de berg Kurama. Aan het eind van deze 21 dagen vond Usui wat hij zocht: Reiki.

Na Reiki eerst op zichzelf, daarna op vrienden en familie uitgeprobeerd te hebben, besloot hij het openbaar te maken. Usui opende, in 1922 in Tokyo, een kliniek voor Reiki. Daar gaf hij ook workshops, zodat ook anderen bekend zouden worden met deze energie. Drie jaar later, in 1925, bouwde Usui een tweede kliniek buiten Tokyo. En een jaar later, op 60 jarige leeftijd, overleed hij.

Verschillen:


De verschillen zijn dus geleidelijk aan ontstaan, zonder dat iemand daar in het begin enige notie van had:

Dr. Mikao Usui kwam zelf met de leefregels en het idee dat men een energie uitwisseling geeft, in ruil voor een Reiki-behandeling.

Dr. Hayashi heeft de standaard handposities ingevoerd, de 3 graden en de inwijdingen. 

Tot slot heeft Takata het masterschap openbaar gemaakt, de standaard tarieven voor Reiki doorgevoerd en sommigen van haar masters voerden de rustperiodes tussen de verschillende graden in.
Doordat Takata het masterschap openbaar maakte, hebben veel van haar masters symbolen en andere wetenschap van verschillende geneesmethoden toegevoegd aan Reiki. Dit leerden ze aan hun studenten, als Usui Reiki Ryoho, terwijl het in feite niet de originele geneesmethode was, zoals Usui het gebruikte. Takata ging de het Usui Systeem van Genezen Usui Shiki Ryoho ging noemen; het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen.Daarnaast gaf ze niet elke master die zij trainde dezelfde informatie. Ze gaf iedere master dat wat bij hem of haar paste, al miste ze dus delen van het geheel. Hierdoor en hier opvolgend zijn er verschillende systemen ontstaan die zich allen - op de een of andere manier – Reiki noemen.

Andere masters kregen symbolen door en ontvingen gechannelde kennis. Dat voegden ze toe aan reiki en zo ontstonden de andere stromingen. De Raku kei reiki was een soort voorloper van Karuna Reiki, Karuna Ki, Shamballa en Tera MAi & Seichem. Vajra Reiki is voort gekomen uit de Johrei reiki en beweging, welke ook een grote stroming is. Lees meer over hoe stromingen zijn ontstaan door op de pagina van de reiki soort te klikken.