U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Reiki Grootmeester

Het zijn opeenvolgende inwijdingen die ieder een symbool, meditatie en mantra bevatten.Een prachtige opleiding op het Reiki Pad, een cursus met werkmappen en een certificaat bij iedere inwijding. 

De 5e graad overhandigt een symbool dat helpt de intuïtie te ontwikkelen.

De 6e graad overhandigt het symbool wat helpt om onvoorwaardelijk liefde te ontwikkelen.

 Allebei zijn met een mantra en meditatieoefening om de krachten te ontwikkelen.

Het zijn twee inwijdingen  die nauw met elkaar verbonden zijn.

 

De 7e graad overhandigt een symbool dat helpt om vrij te worden en te zijn. Vrij van afhankelijkheid van dingen en personen, maar ook van nog veel meer.Het principe van vrijheid op zich wordt door het contact met het hogere zelfs die door het symbool over de klier toegankelijk wordt, direct ervaren. Je leert de bron van het geluk in je zelf en je verbinding met de universele levensenergie te vinden.

 Aanvullend wordt het Anthakarana Symbool voor gesteld (in graad 8, samen met de inwijdingen voor 7 + 8 net zoals het Wijsheid symbool.

 De 8e graad overhandigt het symbool wat helpt om vrede te vinden.

 Alle drie zijn met een mantra en meditatieoefening om de krachten te ontwikkelen. Het zijn drie inwijdingen  die nauw met elkaar verbonden zijn.

De 9e graad overhandigt een symbool dat helpt om het ware geluk te vinden. Geluk betekend om van zichzelf en de andere te houden, het betekent jezelf en de andere zo te nemen als dat men is. Als dat gebeurd zal ik met mezelf tevreden zijn en ondanks mijn onvolkomenheid, wat ook voor de ander telt, die ook zo wordt aangenomen als dat die is ook ondanks zijn onvolkomenheid, net zo als die wereld in het algemeen, die ook onvolkomenheden heeft, maar ook zo wordt geaccepteerd.

 Het geluk kan ook in het klein worden gevonden. Kijken wij naar ons dagelijkse leven, kan men steeds meer geluk vinden in het klein. En daarvoor zal men met het volle bewustzijn danken.

De 10e graad overhandigt een symbool dat helpt om steeds hoop te houden.

Het effect is dat men begrijpt, dat er altijd hoop is. Er is nooit een reden om de hoop op te geven. Dat telt net zo voor de individuele hoop als voor de collectieve hoop. Collectieve hoop is de verwachting dat de wereld ondanks alle crisis, oorlog, terreuraanslagen, verwoesting van de natuur etc. het toch steeds verder gaat. Individuele hoop is de verwachting om onze persoonlijke doelen te bereiken. 

Het symbool stelt een speciaal contact met hogere energieën open, die naar geloofsovertuigingen god, geesten, beschermengelen, Deva’s etc. genoemd kunnen worden. In dit contact ontvangen wij niet alleen antwoorden op het Waarom? Van een persoonlijke crisis, of het niet bereiken van een doel, maar ons worden ook alternatieven opgelicht.

 

De 11e graad overhandigt een symbool dat helpt om innerlijk sterkte en kracht te vinden.

 Deze techniek helpt om een nauwe contact met de Reiki energie op te bouwen. Doe de meditatie , als je innerlijke sterkte en kracht mist om de gekozen weg, die je nog steeds als de juiste voelt, te gaan.

Het effect bestaat erin, te begrijpen dat eventuele kritiek, een bijdragen zijn om over je weg naar te denken, maar het zal er zeker niet ertoe leiden dat men opgeeft. Is men naar het overdenken nog steeds overtuigt dat hij de juiste maar moeizaam is. Het kan zijn dat een weg is die tegen het denken van de maatschappij in gaat of dat de familie er tegen is. Deze tegenstand is als aanzet bedoelt om over de motivatie na te denken. Is men dan nog steeds van mening dat het de juiste weg is, dan is het de bedoeling om hem te gaan ook tegen de wil van de familie of tegen de verwachtingen in van de maatschappij. Het symbool en de meditatie helpen de innerlijke kracht te vinden om de weg toch te gaan.

 

De 12e graad overhandigt een symbool dat helpt om het ware levensdoel te vinden.

Deze techniek helpt om een nauw contact met de Reiki energie op te bouwen. Je kan het doen als men zijn levensopdracht zoekt of zich gewoon geborgen wil voelen.

Men voelt bij de meditatie, dan men in Gods hand geborgen is en daarom geen vijanden van buiten af hoeft te vrezen. Deze liefde in die wij zijn geboren door te geven is onze levensopdracht. Het symbool en de meditatie met hem dragen bij om dit te herkennen

  

De 13e graad overhandigt een symbool dat helpt om toegang tot onze innerlijke leraar te vinden en antwoorden op vragen die betrekking hebben op onze levensopdracht.

 Deze techniek helpt om een nauw contact met de Reiki energie op te bouwen. Je kunt het doen als advies nodig hebt of onze levensopdracht willen ontdekken.

 De grote leraar betekent, de binding van onze ziel met God. De ziel is, zoals de mystieke leraar Eckhard uitdrukt, het godsvonkje in ons. De deel van ons die God is.

 

De 14e graad

 Schep een evenwicht tussen “IK” en “ZELF”

 Het “IK” is het centrum van het bewustzijn met b.v. beperkingen en onvolkomenheden van het persoonlijkheidsbeeld. Het “IK” houd zich bezig met zijn persoonlijke identiteit, continuïteit over de tijd en het oprecht houden van de persoonlijkheid en als bemiddelaar tussen het bewuste en onbewuste niveau.

Het “ZELF” zorgt met een volledige zicht, is superieur, stelt zich de confrontatie met het “IK”, maar gaat op zijn vorderingen in, waardoor een wederzijdse afhankelijkheid ontstaat. De opdracht van het “IK” is een overmatige bewustzijnsoriëntatie te verschaffen, maar waardoor de mens van zijn natuurlijke wereld isoleert en ingeperkt wordt.

Dromen en visioenen zijn het basismateriaal van het “ZELF” die wederom vertaald en om gezet in het “IK” integreert zullen worden.

 

Functie en inzetbereik

 Door het oproepen van dit symbool, ben je eerst uitgenodigd wijs en rechtvaardig te handelen tot uit je diepte van je innerlijk .Je bent vrij en in staat over de energie in zijn werking te beslissen.

 Het symbool leidt je door de herkenning van je ware “ZELF” en sluit het individualisatieproces af.

 

Genezingsvuur meditatie

Genezingswater meditatie

Lichtgenezing meditatie

 

De 15e Graad als Reiki Grootmeester..

Dit is de laatste graad in het Usui Reiki en geeft de het grootmeester symbool.

 

 Het levensgeluk vinden

 Obstakels in ons leven vragen aan ons om ons steeds weer op nieuwe richtingen te concentreren.

 Het leven kan ons veel meer geven, als dat wat wij tot nu toe hebben mee gemaakt, maar we moeten leren om naar ons innerlijke te luisteren.

 

Met deze 15e Reiki graad nemen wij de moed en wagen wij de eerste stap.

 Wij willen allemaal gelukkig zijn. Maar geluk betekend voor iedereen iets anders: sommige zoeken naar een stabiele harmonie in hun gezin en familie, voor andere is het belangrijk een stabiele positie in de maatschappij te vinden, succes in de carrière of andere wederom zoeken geluk en tevredenheid in de natuur.

 

De wegen tot het geluk

 

Met ieder verloren dag kan frustratie, ontevredenheid en levensongeschiktheid in ons groeien. Onze levenskwaliteit nemen deel aan een vermageringskuur en zodoende blijven wij steken in onze onopgeloste problemen. Onze ontevredenheid groeit en de gevoelens zakken steeds dieper tot in een depressie. Om zulke situatie te verhinderen nemen wij de weg in het geluk:

 

Functie en inzetbereik

 

Door het oproepen van dit symbool, ben je eerst uitgenodigd wijs en rechtvaardig te handelen tot uit je diepte van je innerlijk.Je bent vrij en in staat over de energie in zijn werking te beslissen.

 Het symbool laat de weg zien tot je eigen geluk en levensweg gelukkig en tevreden te zijn.

 

21 dagen reiniging

Genezingsvuur meditatie

Genezingswater meditatie

Lichtgenezing meditatie

 

Lestijden:  Lestijden: 9.00-16.00  of op afstand
Persoonlijke investering:   € 300,- 
Vereiste vooropleiding: Reiki Master
Inclusief: manual 
Certificering: Ja