Raku Kei Reiki- De weg van de vuur draak..


Raku Kei is een ouder Reiki systeem, waarvan gezegd wordt dat het uit Tibet komt.. Het systeem is een duidelijke voorloper van Karuna, Karuna ki en Tera mai Reiki en heeft hier een grote invloed op gehad. Het systeem gebruikt shamaanse technieken die gebruik maken van de elementen, vuur, aarde, lucht, water en Ether.

Er zijn veel experimenten gedaan om de essentie te begrijpen van reiki en de channeling ervan. Raku Kei reiki word ook aangeduid als bliksemflits en is een heilige, oude vorm van energie, die de persoon verbindt met de krachten van de vijfde dimensie.. De elementen kunnen gebruikt worden voor energie genereren, welke de element energie versterkt.

De Raku kei reiki, de naam zegt het al, de weg van de vuurdraak verteld je dat er een duidelijk vuur element aanwezig is. Het Raku symbool, de bliksemflits, is ook centraal in dit systeem. Het systeem helpt je om een drakenrijder te worden, wat alles zegt over in je kracht komen en je angsten daarvoor te overwinnen. Het is een zeer waardevol en krachtig systeem.

Raku ook bekend als de vuurslang, is een symbool die gebruikt wordt in het Master level. Het is een prachtig symbool die de student grond na een inwijding. Het symbool wordt meestal getekend van het hoofd naar de grond, zodat het lichaam en de chakra's de nieuwe energie kunnen ontvangen en integreren en ook de energie daar te houden. Er word gezegd dat het de Ki van leven voorstelt dat via de ruggengraat door alle chakra's stroomt. De afkomst van Raku is onbekend, omdat het vroeger niet onderdeel uitmaakt van de traditionele reiki scholing. Er zijn vele theorieën die ondersteunen, dat het een Tibetaans symbool is welke werd gebruikt door Reiki Master Iris Ishikuro in de Raku Kei Reiki.

Dit symbool zorgt voor, afgezien van gronding en verzegeling van de inwijding, ook voor het scheiden van de energie van de student en de master na het inwijdingsproces. Het is ook een goed idee dit symbool te gebruiken na het een reiki sessie, om te voorkomen dat je te veel energie overneemt van je client.

Dit symbool kan ook ingezet worden voor het verwijderen van nierstenen bijvoorbeeld en het verwijderen van bloedklonters. Je kan het symbool visualiseren in een roze of violette kleur, maar daarvoor moet je wel ingewijd zijn in dit symbool.


Energie stroom in Raku Kei

Raku is een verticale energie stroom in het lichaam en de Kei energie stroomt in horizontale richting.Samen vormen ze een kruis bij het solar plexus, de zonnevlecht of ook wel het hara punt genoemd. Samoerai verwonden zich vroeger in het centrum van dit kruis en het is aannemelijk dat ze drie heilige sneden maakten in de vorm van een driehoek. De driehoek is het symbool van manifestatie. Raku en Kei energie kruis vertegenwoordigen de vier elementen en de vier kardinale punten. dit kruis is gebruikt door de christelijke gemeenschap na de dood van Christus. Dit is de reden waarom het vierbenige kruis is gebruikt als een heilig attribuut voor christenen.


Zelf verwerkelijking met Raku Kei

Raku Kei is belangrijk voor zelf verwerkelijking en de persoonlijke ontwikkeling van een persoon. Ze maakten gebruik van Kalligrafie van de symbolen voor healing en het herkennen van alle symbolen, om energie stromen in het lichaam op te wekken. De symbolen werden geschilderd op grote muren op meditatie plekken van de monniken ( in de kloosters) Deze afbeeldingen hadden veel impact op het focussen op het symbool. Deze energie vorm is beschikbaar voor iedereen en helpt met het beheren van een betere energie doorstroming en ademhalingspatroon.

Voordelen van Raku Kei:

Het is een geavanceerd niveau van Reiki training en het is voorwaarde dat je al bekend bent met reiki voordat je Raku Kei reiki leert.

De cursus inhoud van Raku Kei reiki is het leren van de Raku kei reiki geschiedenis,het heilige geheim van reiki,de nier ademhaling en ademhaling van de vuurdraak, symbolen en de master symbolen, mudras ( handhoudingen), meditaties, de zeven lagen van de aura, de zeven chakras en het balanceren, de Raku Kei Affirmatie en de waterceremonie inwijdingsprocedure.

Raku Kei leert ademhalingstechnieken.

Raku Kei Reiki leert over de zeven hoofdchakra , de zeven kleuren van de regenboog, symbolen en de zeven noten voor healing en ontwikkeling.

Voor reiki masters is 1 inwijding mogelijk.