Usui Reiki

Usui Shiki Ryoho Reiki is de moeder van alle reiki stromingen. Reiki is een prachtige, intelligente energie die door alles heen stroomt. Levensenergie oftewel Ki is overal om ons heen. Je lichaam, geest en ziel wordt erdoor gevoed.

Het woord Reiki bestaat uit twee karakters namelijk Rei; wat universeel betekend en Ki; wat levensenergie betekend. Reiki is dus eigenlijk de universele levensenergie.

Deze universele levensenergie oftewel Reiki is herontdekt door de Japanner Sensei Mikao Usui, die een Tendai Boeddhist was.( Reiki is namelijk al veel ouder) Hij ontdekte Reiki door de Sanskriet teksten te bestuderen en 21 dagen te mediteren op de berg karuma. Hij ontdekte dat met deze energie door middel van handoplegging heling gegeven kon worden. Hij ontdekte dat wanneer de balans van Ki in het lichaam verstoord is, er fysiek, geestelijk of op zielsniveau ongemak of ziekte kan ontstaan.

Reiki kan iedereen kan leren. Een reiki workshop wordt gegeven in drie graden; de eerste graad, waarin je een inwijding ontvangt, alle kennis / theorie over reiki. Je leert dan al hoe je jezelf en anderen kunt behandelen. De tweede graad leert je de symbolen, je ontvangt nog een inwijding en krijgt aanvullende theorie. Bij de derde graad; Master wordt je getraind om leraar te worden en je ontvangt nog een inwijding.