U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 Vandaag maak ik mij geen zorgen

 Vandaag maak ik mij niet kwaad,

 Vandaag verdien ik mijn geld eerlijk,

 Vandaag eer ik mijn leraren,

 Vandaag ben ik dankbaar voor alles wat leeft

 

Met diepe dankbaarheid bewandel ik het pad van reiki sinds ik 20 jaar oud ben. Het heeft me diepgaand geheeld en ik heb veel over energie geleerd. Op mijn pad ben ik veel barrières tegen gekomen, van mezelf en van anderen. Ik leerde daarin dat alle Reiki een is. Er zijn vele reiki scholen, die veel verschillende technieken aanbieden maar gaandeweg zag ik hoe alle reiki een reiki is. Prachtig is dat soms de energie van reiki net iets anders aan voelt doordat de verschillende stromingen het net iets anders inzetten.

 

Ik heb gezien hoe ik in het begin mezelf tegen kwam, in mijn gedachtes, in mijn handelen. Reiki heeft me altijd met rust en eenvoud, in mijn tempo, de waarheid laten inzien. Mijn eigen waarheid, maar ook universele waarheden; hoe energie werkt, dat alles energie is, dat alles een is...

 

De essentie van reiki maar ook van leven is eenvoud en in die eenvoud zit alles verborgen. Net zoals alles in jou zit. Dit besef je niet meer en daardoor zoeken we antwoorden buiten ons. De pracht en schoonheid hiervan is met geen pen te beschrijven, wanneer je ziet dat alles in de schepping, precies klopt. Ook al is dat moeilijk voor ons om te snappen.

 

Ik heb in gezien dat reiki mijn pad is, dat ik bewandel. Daarin voel ik mij gesteund door de liefde en de eenvoud van reiki die nu een levenswijze wordt. Daarin ontdek ik mezelf steeds meer, de schepping steeds meer en een diepe dankbaarheid raakt me erin. De perfectie van de schepping en ook alles wat wij, als mens daarin niet vinden kloppen, is precies wat er nu is. De essentie van wat ik hierin waar neem en de reiki me laat zien is, acceptatie, groei en overgave. Mijn leven en de levens van anderen biedt precies de uitdagingen die we nodig hebben om te groeien. Het is aan ons, of we die groei aan gaan of liever nog vermijden. Bij het aan gaan van groei, lijkt altijd het obstakel ontzettend groot. Elke keer, als ik dat aan ga, is het helemaal niet groot, enkel in mijn eigen geest. Dit alles brengt me steeds meer naar het nu. Het leven in het nu, van waaruit we creëren.

 

Het is onmogelijk,  aan reiki voorbij te groeien. Deze misvatting komt voort uit, dat beginnende behandelaars hun eigen manier van behandelen ontdekken en dan vervolgens denken dat healing de volgende stap is. Reiki is intuïtief werken, via je handen en daarbij word je geleidt door de intelligente energie die we reiki noemen. Het is Ki. Ki, ofwel levensenergie is overal om jou heen. De gehele schepping is ervan door drongen. Ki, waaruit jij ook bestaat, kunnen we leren manipuleren en sturen. Immers is alles energie en deze energie is AL-dat-is.

 

En zo, komt alles wat ik doe, samen, als een.....

 

Vanuit de wens, deze mooie ervaringen te delen en deze energie  aan anderen te willen door geven ben ik master geworden, in een aantal reiki scholen. Omdat deze reiki scholen me geraakt hebben en me iets geboden hebben op mijn reiki pad. Voel, wat je eigen weg is, hierin. Dat wat jou aantrekt, is het pad voor jou.